Hoe krijg je gezond haar?

Veel meisjes vinden het leuk om lang haar te hebben. Maar dat is alleen leuk als je haar ook mooi zit. In deze blogpost vertel ik je in 10 tips hoe je mooi haar kunt krijgen.

1) No heat!

Probeer zo min mogelijk producten als föhns, krultangen en stijltangen te gebruiken. Deze maken je haar erg droog en breekbaar. Een keertje kan, maar zeker niet elke dag. Als je een föhn of stijltang gebruikt, die dan eerst een heat-protector in je haar, dat beschermt je haar tegen de warmte.

2) Haircare

Gebruik één keer per week een haarmasker dat bij jouw haar past. Daarmee voedt je je haar en wordt het mooi glanzend.

) Go hairdresser!

Laat je haar elke 6 weken knippen. Je hoeft dan geen lengte eraf te laten halen, maar wel de dode puntjes. Hierdoor ziet je haar er meteen een stuk verzorgder uit.</p>

Just dry!

<Laat je haar na het douchen gewoon opdrogen. Ga het als het nat is niet kammen of droogwrijven, hierdoor breekt je haar snel. Doe er een handdoek omheen en laat die 10 minuten zitten en laat het daarna aan de lucht drogen. Het duurt misschien wat langer, maar je haar blijft er wel gezonder door.

5) Natural beauty

Gebruik zo min mogelijk verschillende haarproducten (zoals haarspray en haarmousse). Dit kan je haar droog of juist vet maken. Laat  gewoon de natuurlijke vetten zijn gang gaan. Als je wel haarproducten gebrukt, kies die dan goed uit, zodat ze bij jouw haartype passen.

6) Don’t overwash it!

Was je haar niet te vaak, anders haal je de natuurlijke vetten eruit en doet je haar nog meer zijn best om de vetten aan te maken en wordt het nog sneller vet! Elke twee of drie dagen is genoeg, dan blijft het mooi én gezond.

7) Glossy hair

Spoel je haar na het wassen na met koud water. Dat zorgt ervoor dat je haar meer gaat glanzen en het wordt er zachter voor. Het is even doorbijten, maar dan heb je ook mooi haar.

8) Good food, good hair

Wat je eet en drinkt zie je ook terug in je haar, je haar neemt namelijk stoffen uit het lichaam op. Eet dus gezond en drink veel water, dan ziet je haar er meteen ook mooier uit.

9) Don’t touch it!

Laat je haar maar! Ga er niet te vaak doorheen en raak het ook niet te veel aan. Van te veel kammen beschadigd je haar en door het te veel aan te raken wordt het vetter. Steek het leuk op, dan heb je ook minder de neiging om er aan te zitten.

10) No tangles

Om klitten te voorkomen kun je voor je gaat slapen je haar vlechten. Het zit dan vast, dus hoe veel je ook beweegt, je haar gaat niet klitten.

Advertenties

2 gedachten over “Hoe krijg je gezond haar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s