Lekker en gezond ontbijten

Ik hoor om me heen vaak dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, het brengt je stofwisseling op gang en geeft je energie voor de ochten. Tegelijkertijd hoor ik ook veel geluiden van mensen die niet ontbijten. Om verschillende redenen: geen tijd, geen honger, of niet kunnen eten. Om ook de mensen die normaal niet kunnen ontbijten een handje te helpen deel ik vandaag mijn ontbijttips.

1. Zet je ontbijt de avond van tevoren klaar

Als je ’s avonds de tafel vast dekt en je ontbijt klaarzet in de koelkast is geen tijd om te ontbijten geen excuus meer. Je hoeft alleen je ontbijtje uit de koelkast te halen en op te eten, maar die 5 minuten kun je wel opbrengen toch? Maak bijvoorbeeld een chiapudding of overnight oatmeal en je kunt meteen beginnen met eten!

2. Begin klein en bouw het op

Ik begrijp dat je niet meteen van niets eten in de ochtend naar twee belegde boterhammen komt. Maar ook als je iets kleins eet is dat beter dan helemaal niet eten. Begin bijvoorbeeld met een glas sap, een cracker of een smoothie en bouw langzaam op totdat je genoeg kunt eten om de ochtend mee door te komen.

3. Varieer

Natuurlijk heb je op een gegeven moment geen zin meer in ontbijt als je elke dag hetzelfde eet. Maar er is een stuk meer te verzinnen dan alleen boterhammen. Denk bijvoorbeeld aan smoothies, havermoutpap of muesli, kijk hiervoor eens naar recepten op internet en je zult zien dat je ontbijt zeker niet saai hoeft te zijn.

4. Maak je eigen ontbijt

Niet de meest voor de hand liggende tip, maar wat je zelf gemaakt hebt is over het algemeen lekkerder en omdat je het zelfgemaakt hebt wil je het ook heel graag proeven. Een extra reden om te ontbijten dus! Probeer een keer ontbijtmuffins te maken of maak je eigen muesli (is nog gezonder ook!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s